ANKARA / AKYURT - Akyurt İmam Hatip Ortaokulu

Kas

Ankara İli Judo yarışmalarında Okulumuz öğrencileri Erkeklerde 2 Altın ve Kızlarda 1 Altin Madalya ile dönerek okulumuzu gururla temsil etmişlerdir. Bu başarıda emeği geçen Okulumuz Judo Antrenörü Nihat OBA'ya göstermiş oldukları özverili çalışmalardan dolayı teşekkür eder, öğrencilerimize ve kendilerine basarilar dileriz.

Tem

2022 LGS'DE OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNİN BÜYÜK BAŞARISI

Tem

OKU-YORUM Projesi Kapsamında Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün katkı ve destekleriyle okulumuzda çok değerli çalışmalar yürütüldü. Projeye destek veren ve çalışmaları takip eden Türkçe zümresi öğretmenlerimize ve aralarında takım kurup okuma kültürü oluşturma gayretine giren tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

LCD Ekranlarımızda Hadis-i Şerifler Yayınlanıyor

Okuma Saati Öğrencilerimiz İçin Çok Faydalı Oluyor

May

Okulumuzun mescit, yemekhane, koridor gibi bölümlerinin duvarlarına Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Erhan Akdağ tarafından Cenab-ı Allah'ın ismi şerifi, Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (Sâllâllahu Aleyhi ve Sellem) ismi şerifi, Besmele-i Şerife, ayet, hat ve çeşitli resim çalışmları yapıldı. Okulumuzun çehresini değiştiren bu güzel çalışmaları yapan değerli öğretmenimiz Erhan AKDAĞ hocamıza emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Nis

Kadir Gecesi Programımız

Cenab-ı Allah'ın Kadir Suresi 3. Ayetinde "Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır." diyerek buyurduğu, ve Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (Sâllâllahu Aleyhi ve Sellem) "Sevabını Allah'tan umarak Kadir gecesini ihya edenin geçmiş günahları bağışlanır." diyerek müjdelediği mübarek Kadir Gecesi dolayısı ile okulumuzda bir program düzenlendi. Okulumuz konferans salonunda Din Kültürü Öğretmenimiz Şevket Çağrı Ünsal başkanlığında diğer Din Kültürü öğretmenlerimizin de katkılarıyla hazırlanan programda Kur'an-ı Kerim tilaveti, Kadir Gecesi ile ilgili Ayet ve Hadisler, ilahiler, ezgiler, sinevizyon gösterisi gibi bölümler yer aldı. Programın sonunda okulumuzda okunan hatimlerin duası yapıldı. Bu güzel programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve programda görev alan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Kadir Gecesinin vatanımıza, milletimize ve tüm İslam Alemine hayırlı olmasını diliyoruz. Kadir Gecemiz mübarek olsun.

Nis

İstiklal Marşı'mızın Kabulünü Kutlama Programında Okul Musiki Koromuz Sahne Aldı.

Şbt

Okulumuzda Akademik başarıyı artırma çalışmaları; LGS ve YKS hazırlık çalışmaları, destekleme ve yetiştirme kursları (DYK), etkili rehberlik ve kariyer planlama, Hedef 2022 çalışmaları, Akademik Destek Programı (ADEP), Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeline yönelik öğretmenler odasında bir toplantı yapıldı.

Ock

Okulumuzda öğretmenlerimize yönelik olarak kriz yönetimi, öfke ve stres ile başa çıkma yolları semineri düzenlendi. Öğretmenlerimize yönelik kriz yönetimi konusunda bilgilendirici bir seminer gerçekleştirerek öğretmenlerimiz hep birlikte okulumuzda meydana gelebilecek olası kriz senaryolarını ve alınabilecek önlemleri müzakere ettiler. Okul Rehberlik servisimiz ve okul idaremiz tarafından verilen seminer öğretmenlerimiz açısından çok faydalı oldu.

Öğrenci koçluk sisemi uygulamamız

Ock

Cenab-ı Allah'ın kelamı olan Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında ilimizde Ankara'daki imam hatip ortaokulları arasında kız öğrencilerin katıldığı bir yarışma düzenlendi. Yarışmada okulumuz 6-C sınıfından Nisa Yağmur Demir temsil etti. Pursaklar'da düzenlenen yarışmada öğrencimizin rehber öğretmeni olarak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Ayşe Maraz oldu. Öğrencimiz büyük bir başarıya imza atarak bölgemizde 3. Oldu. Okulumuza bu gururu yaşatan öğrencimize ve onu yarışmaya hazırlayan öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Cenab-ı Allah'ın kelamı olan Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında ilimizde Ankara'daki imam hatip ortaokulları arasında erkek öğrencilerin katıldığı bir yarışma düzenlendi. Yarışmada okulumuz 7-A sınıfından Hüseyin Eymen Kayar temsil etti. Çubuk'ta düzenlenen yarışmada öğrencimizin rehber öğretmeni olarak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Şevket Çağrı Ünsal oldu. Okulumuzu başarıyla temsil eden öğrencimize ve onu yarışmaya hazırlayan öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Dinimizin direği olan namazın davetçisi olan ezanı güzel okuma yarışmasında ilimizde Ankara'daki imam hatip ortaokulları arasında bir yarışma düzenlendi. Yarışmada okulumuz 8-A sınıfından Cemal Tufan temsil etti. Keçiören'de düzenlenen yarışmada öğrencimizin rehber öğretmeni olarak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Mehmet Yelmer oldu. Okulumuzu başarıyla temsil eden öğrencimize ve onu yarışmaya hazırlayan öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Akyurt Müftülüğümüz ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında eğitim, seminer, konferans, hafızlık vb. alanlarda geniş kapsamlı iş birliği protokolü imzalandı. Bu protokol sayesinde, okulumuzda müftülük ile ilgili uygulamalarda karşılıklı işbirliği, dayanışma ile etkinliklerimizin yapılmasına zemin hazırlanmış oldu. Hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederiz.